Translate

Music: Van Halen

8:21:00 Unknown 1 Comments

Moji miláčikovia a absolútny talent- gitarista Eddie Van Halen bola srdcová záležitosť už na prvé počutie. Priznám sa, že toto síce nie je môj najobľúbenejší album, ale stojí minimálne za zmienku. Tento debut je bez názvu a vznikol v roku 1978. Ich sound nenechá chladnú nijakú rockovú dušu. Ak si pochutnáte na našlapanej dobrej muzičke, u Van Halenovcov budete doma. Album obsahuje 11 skladieb a hneď prvý je cover od The Kinks-You Really Got Me, ktorá je nákazlivá ako chrípka. Ak počúvate rockové rádiá, určite spoznáte aj skladby ako Ain't Talkin' 'bout Love,  Runnin' With The Devil, alebo svetoznámu Eddieho "onaniu" na gitare, alias Eruption. Táto štvorica je zohratá snáď každým tónom. Skvelí skoro teatrálny prejav speváka Davida Lee Rotha, super basgitara a úžasné vokály Michaela Anthonyho, našlapaná rytmika za bicími v podaní Alexa Van Halena a samozrejme gitarový génius Eddie Van Halen.
Okrem hudby ma zaujal aj zadný obal LP na ktorom sa zakláňa Lee Roth v koženýh nohaviciach, ktoré mu údajne daroval Gene Simmons z KISSu. Je úplne úžasná perlička, že kapela v istú dobu vymenila na dlhé roky speváka Davida Lee Rotha za Sammyho Hagara. Táto partička však ani vtedy nestratila na kvalite a kreativite absolútne nič. Ja jednoducho milujem tú ich dravosť a Eddieho virtuozitu.

1973

8:35:00 Unknown 0 Comments

Včerajšie teplo ma mimoriadne potešilo. Povedala som si, že posledný krát pôjdem "na boso".
Až teraz som si uvedomila, že okrem topánok mám všetko na sebe zo second handu. Asi by som si mala nejaký vlastný otvoriť. Táto košielka bola láska na prvý pohľad.
Je 100% bavlnená a pôvodne z Mexx-u. Tento retro print na mňa pôsobí tak nejako príjemne a hravo. Rozmýšlam, že by dobre sekla aj s púzdrovou alebo áčkovo strihanou sukňou. Ja som však zvolila hnedú mini. Suknička je z pravej jelenej kože a chová sa ako keď hladkáte semiš (hádže rôzne svetelné tóny). Mám ju už roky, ale nenosila som ju, lebo som do nej nezmestila a zapla som ju len horko-ťažko. Nuž čo, vtedy mi chutilo :D Ja nie som veľmi na minisukne, ale ako sa hovorí "Nikdy nehovor nikdy" . Detaili sme akosi zabudli cvaknúť. Kabelku som volila veľmi malinkú a prepáčte, že s nej vidno úplné minimum. Ešte ju neraz uvidíte.
Prajem krásny víkend ;) 

Jesenné nákupy

8:28:00 Unknown 0 Comments


V prvom rade Ďakujem za podporu v predošlom článku. Veľmi ste ma nakopli a ja mám chuť pokračovať ešte ďalej a ďalej.

Pred týždňom sme si s kamarátkou urobili mini shopping day po Banskej Bystrici. Bolo to trochu komické, lebo okrem super úlovkov čo sme našli v sekáčoch, kamoška v igelitke ešte trepala aj dva kilo klincov :D
 Dve nákupné maniačky popri návšteve F&F zablúdili aj do Baumaxu, ktorý síce rušia, ale v oddelení medzi klincami a šroubami, som našla super kovový matroš na výrobu bižutérie. Matky, tesnenia a rôzne kovové tvary mali presne taký ten kovový odlesk, aký sa mi páči. Navyše nedávno som sa dala na výrobu doplnkov z recyklovaného materiálu, ale o tom neskôr ;)
Trošku vám opíšem veci z fotky. Do F&F som išla schválne kvôli jeansom. Chcela som vyslovene "bootcut" a také som aj našla. Navyše tmavá farba v ktorej sú mi vyhovuje. To čierne lesklé Gianfranco Ferré  sú šaty až po členky z materiálu podobného futbalovému dresu. Netypické na mňa, teraz ich už nevynosím, ale nechať ich tam za tri eurá by ma asi porazilo. Bola (aj) som šťastná ako blcha! Nechápem ako ich niekto mohol len tak vyhodiť do kontajnéra s oblečením. Dajú sa nastajlovať aj na sporty k teniskám, alebo troška boho s masívnou bižutkou. Super nadčasoví kúsok.
Červené čudo vľavo hore je vlnená púzdrová sukňa tiež dlhá aź po členky. Je super elastická a materiál mi trochu pripomína kamašle, ktoré sme nosili ako deti v 90tych rokoch. Veľmi sme sa na tom nasmiali, keď som si ju skúšala. No a na záver to najlepšie. Starká vytiahla nejaké vrece plné šiat a sukničiek. Jedny ma však dostali svojím vzorom a sú to práve tie nad "Gianfrancom" .
Sú mi trochu voľné v páse a museli sme ich aj skrátiť, ale vyčarovať s nimi 60's look bude hračka. Jednu fotku v nich mám aj na instagrame. Aby som to dotiahla na väčšie retro, zaobstarala som si k nim aj okuliare s plastovým rámikom.
Takže pár kúskov na jeseň už máme. Čo mi ale vŕta v hlave sú najmä semišové čižmy nad koleno. V tejto krajine opäť prudko nedostupné. To je moje must have. Budem si priať a možno sa mi to aj splní.
:)

Hard Rock Republica

21:46:00 Unknown 9 Comments

Už dlho ma ťaží jedna vec.
Budem asi najúprimnejšia za celú tú dobu, čo sem píšem.
Je čas naliať si čistého vína. Koľkokrát denne o sebe a svojich činoch pochybujete? Mne sa to stáva často, a hlavne pri tvorbe blogu. Všimla som si, že návštevnosť a záujem o blogy prudko klesla. Týka sa to aj mňa. Dokonca si pamätám, že frekventované módne blogerky v Česku a na Slovensku s komentármi počtom cez 120, klesli na smiešnych 6. Môže za to instagram? Facebook ? alebo iná sociálna sieť? Alebo sú ľudia iba lenivci? Bol počet blogerov taký rovnaký a na jedno kopyto, že už svetu nemal čo povedať? Možno sme sa stali len obeťou systému a blogovanie bol len trend. Sama neviem, čo si mám o tom myslieť. Už vyše 5 rokov sa tu snažím o niečo, čo možno ani nemá zmysel. Alebo sa mýlim?

Kde bolo, tam bolo...

Ak ste len trochu tvorivý človek, iste ste pochopili, že toto miestečko pôsobí aj ako ventil myšlienok a nápadov. Vždy, ked vytvorím nový príspevok cítim sa výborne. Na začiatku mal tento blog celkom slušnú odozvu. Nikdy som ho netvorila kvôli tomu, aby som sa stala známa a hladkala si tu ego, ale jednoducho som mala pocit, že mám ako tak čo svetu povedať.
Uvedomujem si, že mám svojský vkus či nevkus, a je naozaj ťažké priblížiť ho ľudom, aby ho na sto percent pochopili.
Môj otec je hudobník. Hrá aktívne na gitaru a veľmi ma ovplyvnil muzikou, ktorá u nás večne hrá aj hrala. Rock' n Roll sa stal pre mňa útočiskom hlavne v puberte a láska k nemu trvá dodnes. Vždy budem tvrdiť, že je to najvplyvnejší a najrozmanitejší hudobný štýl v dejinách ľudstva. Ako inak ,móda s ním spojená na mne zanechala veľké stopy.
Myslela som si, že prostredníctvom blogu ľudom či mládeži, priblížim ako spojiť dva na oko nespojiteľné svety.
Je to svet módy, trendov a komercie, a druhá strana je môj svet, svet subkultúr, voľnomyšlienkárstva a nekomerčného umenia doby minulej. Všetko so všetkým súvisí.

Som to stále ja

Viete, ako sa hovorí, že bez vetra sa ani list nepohne? Tak bez Vás, milí čitatelia či prezeratelia, nemá práca na tomto blogu žiadny zmysel.
Som si plne vedomá, že nie som úplne vhodný typ na fotenie. Nemám ani dobrý fotoaparát na vytvorenie dojmu, ktorý by som si želala, a momentálne nemám vlastne ani človeka, ktorý by mi s tým pomohol. Na druhej strane, nechcem, aby ste sa pozerali na niečo, čo ani nie je pravda. Som úplne obyčajné dievča. Mám 168cm, dosť veľký zadok, čudne tvarovaný nos, vlasy ako seno a doma behám v teplákoch a vyťahanom tričku Black Sabbath. Viem, že nikdy nebudem pôsobiť ako modelka a ani sa nikto so mňa neposerie. Kladiem si otázku, či by sa niečo zmenilo, kebyže sa zmením ja. Môj štýl asi nikdy nebude trendy, ale zvyšovať si pozornosť na seba závratnou zmenou, to by som asi poprela celú svoju osobnosť. Keď chcem, viem sa obliecť ako figurína z obchodu, dokonca sa mi to aj páči, ale načo vlastne. Ja nemám rada tuctovosť a opičenie sa.
Neviem, či existuje nejaká iná cesta, ktorou sa budem ešte uberať, ale momentálne mám pocit, že asi nie.
Mne nestačia čísla. Pre mňa je dôležitá odozva, a tá už nieje. Stagnácia to je to isté ako pokles. Aspoň pre mňa. Ak ma teda ešte chcete vôbec čítať, napíšte mi sem. Ak nie, budem vedieť, že už nie je pre koho a týmto ďakujem za pozornosť.
:)

Ps: prepáčte za pravopis, nikdy mi nešiel a píšem sem cez smartphone...
Ps: a pozdravujem ľudí, ktorí mi pomáhali s týmto blogom. Ďakujem

Zatiaľ sa majte!
Monika
alias Fendi Foxeylady ;)


Rýchlo a zbesilo...

8:20:00 Unknown 0 Comments

Ahojte!
Jeseň nám pekne začína a mňa stále viac a viac chytá nákupná horúčka. Jesennný tovar je krásny. Musím sa veľmi držať na uzde, aby som nekupovala samé módne výstrelky, ktoré si nakoniec oblečiem presne raz.
Už som sa takto pär krát okašlala. Ich využitie bolo samozrejne nulové a čo najviac neznášam sú "ležiaky" v skrini. 
Toto pravidlo sa ale u mňa nevzťahuje na kožené bundy, rifle, lodičky a biele alebo hippie košele. Iste to poznáte, keď nastane situácia, že sa musíte obliecť a upraviť za 10minút.
V panike a nervozite sa neoplatí vymýšlať extra stylingy. Mať preto záložný plán v podobe týchto jednoduchých kúskov je nevyhnutné. Mne sa to stalo nedávno ked mi kamoška povedala, že ideme na drink a za štvrť hodinu nech som hotová. Vykúzlila som teda jednoduché farby a trošku som predsa len zariskovala lodičkami v sýto modrej farbe. Musím povedať, že som sa v tejto kombinácii cítila veľmi pohodlne. Menej je niekedy fakt viac a zabudla som aj na doplnky.

★[Bunda/jacket: Mango, top/tričko: Benneton, jeans/rifle: Zara, bag/kabelka: Lindex, shoes/lodičky: Gate] ★

Geo-me-try

15:06:00 Unknown 0 Comments

Ešte za čias školy geometria nikdy nepatrila medzi moje obľúbené predmety. No hrať sa s krúžidlom a pravítkom iba tak a bez zadania, to som mala veľmi rada. Rôzne "geo" tvary ma vždy fascinovali aj na bižuterii či šperkoch. Kruhy, trojuholníky, guľa, kužeľ či ihlan dotvárajú vždy peknú súhru k eklektickému štýlu. Tieto tvary najlepšie vyniknú s bielim tričkom, riflami a klobúkom.
Kombinovať tiež zlato a striebro už nepovažujem za prehrešok ako kedysi. Moja zbierka sa pomaličky rozrastá. Posledný úlovok je náramok na tretej fotke vľavo. Najväčšia kráľovná takýchto šperkov je aj tak éterická modelka Erin Wasson. Ešte som nevidela osobu, ktorej by  tak veľmi pristali. Erin je samá inšpirácia už roky.

Music : Paul and Linda McCartney-RAM

9:00:00 Unknown 6 Comments

Poviem vám pravdu. Nikdy som nebola odchovaná na Beatles. U nás skôr hučal Led Zeppelin,Deep Purple alebo Uriah Heep. Išlo sa na to tvrdšie, ale nedávno som sa dostala k štvrtému Beatlovi, ktorý mi brnkol na strunu. Sir Paul McCartney a album Ram, na ktorom mu hosťuje aj jeho polovička, je naozaj veľká hudobná pohodička. Túto LP som našla v ocinovej poličke medzi Beatlesákmi a zaujal ma hlavne obal. Niečo mi hovorilo, že to bude viac než dobré. Vytiahla som LP z obalu, zapla gramec, kefkou som ju jemne očistila od prachu a položila na ňu prenosku. Prvá skladba Too Many People na mňa pôsobila, akoby som počúvala Beatles.
Prekvapilo ma však, že piatu s názvom Uncle Albert/Admiral Halsey, poznám z rockového rádia.Celkovo skladby pôsobia veľmi pohodovo a svižne. Paul sa zjavne vybláznil a cítiť tam ľahkosť 70-tych rokov. Často si album púšťam pri sychravých jesenných ránach. Vždy ma to nakopne. Tých 12 skladieb prejde ako voda, no nedá sa pri nich nevrtieť bokmi, alebo si aspoň minimálne "pohmkávať" . Ak máte radi aj miernejšiu rockovú muziku, týmto nič nepokazíte.
:)

Bjúty typ: Dead sea & herbs

10:24:00 Unknown 0 Comments

Mám pre vás opäť pár kozmetických typov :)
Leto je už pomaličky za nami a po toľkom opaľovaní si asi najviac vytrpela moja pleť. Natierala som si ju síce ochranným faktorom, ale zrejme to nestačilo. V poslednej dobe sa mi stále šúpe. Vždy som mala dobré skúsenosti s produktmi, ktoré obsahovali výťažky s mŕtveho mora a tak som to riskla so značkou KAWAR. Tento hydratačný krém je perfektný. Je mastný tak akurát a pekne sťahuje póry. Dostanete ho v lekárni za prijateľnú cenu cca 8€ za 150ml.Viac na  www.thedeadsea.com.
Čo sa týka pokožky na hlave, tá sa mi vysušila tak, až sa mi začali robiť lupiny. Riešením sa stal prírodný šampónik od značky Carpathia v peknom retro obale. Obsahuje výťažky z lopúcha, žihľavu a mätu. Na pokožke sa musí nechať pôsobiť asi 3minúty. Pomohol mi už po dvoch umytiach čo ma dosť prekvapilo. Navyše je to slovenský výrobok. Rada podporujem domáce produkty.
Ďalší problém boli chodidlá. Dotlačené od sandálov, zhrubnutá kožička, ved to poznáte. Opäť som stavila na mŕtve more od firmy Ezo, ktorá vyrába soli do kúpeľa. Táto s vôňou granátového jablka vonia nadpozemsky.
 Raz za pár dní si urobiť soľný kúpeľ je výborný relax :)


White jeans & Flowers

8:28:00 Unknown 1 Comments

Príjemne sa nám ochladilo a moje biele rifle slávia návrat. Táto farba je dosť nepraktická a stále sa ošívam aby som ich neušpinila, ale pre tento strih by som snáď vymyslela aj ódu. Keď si ich zašpiním do nevyčistiteľného stavu, čo sa raz určite stane, dám si ich jednoducho prefarbiť. Inak sú veľmi pohodlné a elastické, takže sadnú aj na väčšiu prdel a stehná, ktoré ja len ťažko schovám. 
Aby som nebola celá biela, rozbila som to ešte kvetovanou vestou.
 To bol môj vydarený úlovok zo second handu a ako bonus by som považovala to, že je obojstranná.
Pod kvetmi sa ukrýva čierna koža prešívaná v štýle patchwork.
Nenadarmo sa hovorí, že najlepšie veci sú zadarmo (alebo skoro zadarmo).
To pokrčené tielko mi musíte odpustiť. Nebudem vám klamať, ale neznášam žehlenie.
Skúsim sa polepšiť a viac sa starať o svoje veci. Pozerám, že na fotke sa odlišnosť v bielosti tielka a riflí javí viac než v skutočnosti je. Nabudúce ich musím spárovať lepšie.
:))
Ako ste na tom s bielou vy?
 (jeans/rifle: Zara, top/tielko: Mango, vest/vesta: second hand, bag/kabelka: second hand, shoes/topánky: Zara, jewelry/bižú: asos,etnoshop,HM,, glasses/okuliare: HM )

DIY Power of love

10:59:00 Unknown 0 Comments

Keď máte veľa voľného času, meniť veci považujete za samozrejmé. Neviem dobre šiť, ale pohrať sa s gorálkami nebolo až tak náročné. Ozdobila som si teda túto listovku, lebo som mala pocit, že je akási smutná.

Music : T.Rex-Tanx

10:06:00 Unknown 0 Comments

Už dlho som uvažovala o článkoch tohoto typu a myslím, že je na čase predstaviť vám hudobné albumy, ktoré mám veľmi rada. V podstate sa nebránim nijakému hudobnému štýlu, ale môj top je rock. Posledné roky som sa vrhla na staré kapely, ktoré sú mimoriadne kvalitné. Väčšinou ich počúvam cez vinyl. Napriklad taký T.Rex na čele s Marcom Bolanom. Kráľ glam rocku a lámač ženských srdiečok vedel teda vyrábať poriadne hity. Album Tanx z roku 1973 je vo veľmi príjemnej pohodovej náladičke. Obsahuje 13 skladieb a medzi moje obľúbené patria napriklad Shock Rock, Mad Donna, Born to Boogie či Highway Knees. Celý zvuk albumu mi príde mimoriadne nadčasový a vôbec mi nejde do hlavy, že má už 43 rokov. Ak máte radi retro muzičku, vrelo odporúčam ;) Na youtube sa toho od T.Rex nájde habadej. Ako štartovací hit by som určite zvolila 20th Century boy a Children of the Revolution. Divoké 70-te roky majú nesmiernu charizmu. Vždy ked si púšťam T.Rex cítim sa ako 13 ročné dievča, ktoré miluje svoj "boyband" s tým rozdielom, že vtedy bol zahratý poctivo rukami bez počítačových efektov a umelín, ktorými je dnešná hudba tak zohavená. Vďaka bohu za tieto poklady.