Translate

made in slovakia

15:35:00 Unknown 3 Comments

Tento kabát som si kúpila v second hande ešte keď som bývala v Bratislave. Stál presne jedno euro a je to slovenská výroba. Staré kabáty tuzemských značiek majú neuveriteľnú kvalitu. Na rozdiel od dnešných čínskych umelohmotných, ktoré majú často krát závratnú cenu a ich kvalita nesiaha našej československej výrobe ani po päty. Vtedy bola síce iná doba. Kabát ste si kupovali možno raz za 5 rokov. Dnes? Každú sezónu nový, lebo jeho výdrž je obmedzená.
Možno, že to neplatí o kabátoch horných desať tisíc, ale s tým ja skúsenosť nemám a vôbec ako sa poznám, začal by ma po roku nudiť, ako ten lacný. Tento béžový je veľmi pohodlný a teplý.
Páči sa mi jeho strih a dobre sa kombinuje.
Za chvíľu ho už ale vymením za kožuchy. Som zimomravá a toto mi nestačí.
-
Ako ste trávili tento víkend? Ja som bola na muzike. René Lacko hral Led Zeppelin a to mi predsa nemohlo ujsť. V tejto zime sa mi síce chodiť von až tak veľmi nechce, ale keď tak neurobím, vždy si to potom vyčítam, že som zbytočne premrhala voľno.
Prajem pekný zvyšok víkendu :)
 

Jimi Hendrix

12:50:00 Unknown 0 Comments

Bolo to síce včera, ale Jimi by mal narodeniny.
Taká obrovská charizmatická bytosť sa len tak nerodí.
Asi nikdy ma neprestane fascinovať jeho tvorba, myšlienky a image. Aj keď jeho osud skončil smutne, minimálne tak inšpiroval milióny ľudí chytiť do ruky gitaru a hrať.
Je to veľmi smutné, že ho nikdy neuvidím hrať na živo.
Musela to byť neskutočná atmosféra.

 
Music doesn't lie. If there is something to be changed in this world, then it can only happen through music
Jimi Hendrix
 

psychadelic shoesadelic

19:15:00 Unknown 4 Comments

Kupovať si len tak topánky pre radosť a pre to, že sa mi páčia, to je také moje. Náš trh ponúka dosť slabý výber (pre mňa :D ), ale našťastie sú tu e-shopy ako Asos alebo topshop.uk .Tam vždy niečo zaujímavé nájdem. Tu som si spravila len taký provizórny „wishlist“ , ale už mám pár typov, ktoré mi dúfam neujdú a nie sú to len zimné topánky. Možno to znie hlúpo, ale uloviť si nejaké super  letné topánky, ktoré sú akurát v dobrej zľave sa fakt oplatí.
Už nejaký týždeň hľadám tie najkrajšie šnurovacie lodičky.
Osobne som odpadla keď som našla členkové čižmy v smaragdovo-zelenej farbe od Acne.
Tie sú ale už mimo môj rozpočet, no uznajte, že na brúsenej koži vyzerá tento odtieň úplne božsky. Kúpila by som si také všetko. Klobúk, kabelku, nohavice...a jedine k zlatým doplnkom ;) Ozaj a tie srdiečkové od Charlotte Olympia, to je skvelý nápad na nejaké DIY.
Som hladná. Po topánkach. Hmmmm ;)
 
 
 

Covers

8:55:00 Unknown 5 Comments

Keď si kupujete hudobný nosič, okrem jeho obsahu vám v prvom rade padne do oka aj obal. Ja osobne si CD-čka už nekupujem skoro vôbec. Kto číta tento blog vie, že som ich vymenila za vinylové platne. Veľkosť obalu jedného vinylu je asi trojnásobkom obalu CD-čka, a tak na ňom vynikne akékoľvek dielo oveľa lepšie. Doma mám už celkom slušnú zbierku a niektoré albumy sú moje obľúbené (vrátane muziky) práve kvôli zaujímavej maľbe, fotke, koláži či logu kapely. Môj obľúbenec je najmä Roger Dean (prvý obrázok). Jeho diela sú v duchu fantasy a trošku pripomínajú svet ako z Avataru. Často krát sa objavujú u kapely Yes.
Schválne koľko albumov spoznáte z týchto fotiek ??? ;).

Queen of peace

8:00:00 Unknown 4 Comments

Nie nie nemyslím tým seba, ale skladbu od Florence + The Machine. K tomu jej poslednému albumu som sa dostala až teraz a zdá sa mi tak úplne inak ladený ako predošlé dva. Viac gitár a dychov. I like it ;). Kto zabudol ako ja, šup šup vypočuť si. Podľa mňa sa ani nedá zaškatuľkovať  štýl tejto muziky a zrejme preto ma tak baví, že je to také eklektické.
 Nuž a čo k tomu čo mám na sebe?
Myslím si, že túto koženú bundu som si obliekla tento rok už asi naozaj naposledy, lebo mi v nej nebolo veľmi teplo, ale kto sa má vyznať z tohto šialeného počasia. Aby som nepôsobila veľmi smutne, rozbila som to týmito plachťákmi. Kedysi by som sa tohto strihu bála a už vôbec by som sa bála dať si k tomu aj takéto topánky. Lenže mňa už niektoré kombinácie strihov  dokopy  hrozivo nudia, lebo ich vidím všade a na každom, vrátane mňa. Teraz sa už schválne snažím hľadať niečo iné, čím zruším zabehnuté kombinácie. Odporúčam každému, len smelo do toho. Skúšajte, kombinujte, zabávajte sa. Hlavne aby ste sa v tom cítili dobre a bolo to vždy to vaše“. Všímajte si reakcie z vášho okolia, to vám napovie veľa.
Možno je správny čas vstúpiť do iných dverí ;)

If you're going to San Francisco...

13:54:00 Unknown 4 Comments

...be sure to wear some flowers in your hair. Poznáte tú pesničku?
Golden Gate Bridge, Golden Gate Park, Alcatraz, Lombard Street, Vermont Street, beatnici, hipisáci, muzikanti, mesto lásky s najeuropskejším charakterom. San Francisco, v štáte Kalifornia, ktoré žije frivolným, bohémskym a excentrickým životným štýlom. Neviem si momentálne predstaviť inšpiratívnejšie mesto ako je Frisco. Strmé uličky po ktorých premávajú električky a krásna viktoriánska architektúra domčekov. Rôzne komunity, ktoré sa tu tvorili už od 50tych rokov minulého storočia. Mesto kde vznikala beatnicka literatúra, na čele ktorej kraľovali mená ako Jack Kerouac či Allen Ginsberg. Beatnici rebelujúci proti uniformnosti amerického spôsobu života a jeho konzervativizmu. V roku 1953 založil pán menom Lawrence Ferlinghetti, prvé paperbackové kníhkupectvo City Lights na Kolumbusovej aleji v North Beach. Práve tu vydali Kerouacov román Na ceste či Ginsbergovu zbierku Howl, ktorá oslavovala život a slobodu myslenia. Pri čítaní  „Na ceste “ som si neraz predstavovala atmosféru tohto mesta, tak ako ju zachytávajú fotografie.
 Za zmienku určite stojí aj štvrť Haight-Ashbury. Táto štvrť sa stala centrom hippies od roku 1967. Do sanfranciských ulíc sa nahrnuli tisícky ľudí, proti vojne tu koncertovali aj Janis Joplin, Jefferson Airplane či John Lennon. Štvrť je dodnes vyhľadávaná turistami. V jednom článku som čítala, žena každom kroku človek narazí na smoke shopy s fajkami, a všade vidieť obchody s batikovaným oblečením. Na ulici vraj, nie je problém naraziť na skupinku mladých tulákov žijúcich alternatívnym spôsobom života, ale aj na starých „mazákov“ s dlhými vlasmi vyhrávajúcich na gitare v strede ulice či na družky v kvetovaných šatách.
 Sama rozmýšlam, či  letnú dovolenku pri mori nevymeniť za niekoľko dnoví výlet do San Francisca. V USA som ešte nikdy nebola a bolo by super začať práve tu. Finančne to bude asi o dosť náročnejšie, no na našom kontinente ma momentálne neláka vôbec nič.
Fotografie mi už prestávajú stačiť. San Francisco si teda pridávam na „must have zoznam miest na našej krásnej planéte :) Mala by som sa poponáhľať...

Army wrapcoat

16:18:00 Unknown 1 Comments

Tento typ kabátu mám veľmi rada kvôli jeho strihu. Je celkom jednoduchý a dobre sa kombinuje. Keď som si ho kupovala mali na výber rôzne farby, ako napríklad sivú, béžovú, tmavo modrú a čiernu. Tento khaki odtieň na mňa zapôsobil ale najviac. Pekne ladí so zlatou farbou kovu a navyše opasok sa dá vymieňať aj za rôzne iné typy. Viem si k tomu predstaviť masívny kožený v hnedej, alebo bordovej farbe. Je fajn mať v šatníku nejakú variabilnú vec.
Trošku som si vynovila aj klobúk o nový lem, ktorý je pôvodne náhrdelník.
Niekedy mávam také záchvaty neustále niečo vylepšovať a už sa mi takto podarilo pár vecí aj zničiť.
Čo už, fantázií sa medze nekladú...
Prajem pekný večer :)

Magic minerals

9:11:00 Unknown 0 Comments

Včera sme sa boli pozrieť v nákupnom centre v B.Bystrici, kde sa konala výstave minerálov.
Moje oči mali čo robiť. Od kamienkov až po mušle, surové kamene či miniatúrne fosílie.
Najprv som sa zastavila pri pani, ktorá ručne vyrába šperky s kameňov. Každý kus je originál a vraj vždy vyrobí maximálne dva rovnaké. Jedná sa o prvé tri fotografie. Jej tvorbu môžete nájsť aj na webe www.nonadesign.sk . Tie dva tyrkysové na prvej fotke som si aj skúšala.
Samozrejme ma zaujali hlavne všetky modré a zelené kamene. Ale vybrala som si len také dva malé prívesky. Jeden achát a jedna mini fosília v tvare zubu. Hľadala som aj niečo masívne na krk, ale tam už cena presahovala sto eur a tak som to vzdala. Osobne ma tento typ šperkov baví viac ako produkty z klenotníctva. Asi som na to ešte primladá, nie je to môj štýl. Hovorí sa, že každej žene pristanú perly. Nepoznám nikoho na kom by vyzerali tak hrozne, ako na mne. Po tejto výstave už viem, čím by som ich nahradila.
Jemné guličky z achátu alebo ónyxu, by bola lepšia alternatíva.
Dala som sem trošku viac fotiek ako treba, ale nedalo mi neukázať vám to.
Príjemné kochanie prajem ;)

Wandering

8:55:00 Unknown 2 Comments

Už dávno som na sebe nemala takéto smutné farby. Ale akosi prirodzene patria k tomuto obdobiu. Je to teda zvláštne, že ľudstvo sa farbami prispôsobuje sezónam, aj ked mne by sa to páčilo práve naopak. Keď je leto a všade sú farby nosila by som iba bielu a naopak v zime by som chodila v tom najfarebnejšom.
Dnes sa s kamarátkou chystáme pozrieť na výstavu minerálov. Bude to explózia farieb a tvarov. Dúfam, že tam na mňa čaká nejaký pekný tyrkys, alebo lazurit. Na akciách tohto typu si pripadám ako straka, alebo typická ženská, ktorá je okúzlená leskom. Vždy sa musím veľmi krotiť, aby som nekupovala aj to čo netreba.
Prajem krásny víkend ;)
 
 (sweater: Lindex, top: Intissimi, pants:Tally Weijl, shoes: Topshop, rucksack:second hand)