Translate

Bollywood bag

10:25:00 Unknown 4 Comments

Neviem prečo je to tak, ale v etnoshopoch sa mi páčia tašky a kabelky oveľa viac než v bežnom obchode. Asi preto, že sú také farebné a veselé. Túto indickú mám už roky a volám ju ,,platňa´´ kvôli jej okrúhlemu tvaru. Tým, že je z látky tak sa mi nelepí na plece ako koženkové kabelky, čo považujem za veľké plus.  Neznášam dotlačené plece.
Ked tak pozerám na to ombré, už nie je asi veľmi moderné, ale kašlem na to lebo je to jediný spôsob ako si môžem zosvetliť vlasy až o toľko tónov. Mám úplne tmavé obočie , ktoré si žiada tmavú farbu. Je ťažké zbaviť sa čiernej, postúpila som až na tmavohnedú, ktorá na fotke aj tak vyzerá čierna hahah. Svetlovlásky ani neviete aké máte obrovské šťastie. Toto je asi moja najbledšia farba v živote akú som mala. Naposledy ako dieťa som mala také nejaké tmavšie plavé. Ešte som rozmýšlala, že by som si dala celú hlavu na nejakú tú orieškovú. No dosť bolo barbie kecov o vlasoch.....
Neviem ako to bude najbližšie týždne z blogom, lebo jediný notebook čo máme doma si berie otec na týždňovku, a mne môj naposledy zhorel. Takže ak sa odmlčím tak to preto..... Ja už niečo vymyslím ;) A viete do koho som sa zamilovala?
Rob Zombie /,,/
ps: konečne idú opäť horúčavy..... juchúúú ;) užívajte posledné dni....ja sa idem opaľovať
( sunglasses/okuliare:číňák/chinese shop, top/tielko:terranova, jeans/rifle: Zara, bag/taška: etnoshop, shoes/sandále: Tally Weijl )


Floral

11:29:00 Unknown 1 Comments


Chrysocolla dress

8:34:00 Unknown 2 Comments

Tieto šaty som si kúpila ešte na jar v second hande. Uchvátili ma svojou tyrkysovou farbou a materiálom. Čo sa týka strihu s tým som sa stotožňovala už trošku dlhšie, ale zvykla som si. Zrejme to budú nejaké 90te roky alebo čo. Chvíľu som aj premýšlala, či tie dva rozparky pri nohách nezošijem dokopy, ale potom by sa mi v nich asi zle kráčalo. Sama neviem do ktorej dekády ich mám zaradiť, no najviac sa mi páčia tie prekrížené ramienka. Sandále na šnurovanie som si kúpila vo Francúzsku na trhu za smiešnych 10€. No nekúp to ked sú celokožené ;) Teraz ľutujem, že som si nezobrala ešte jeden pár, lebo majú dosť hrubú podrážku, čo na kristuskách býva zriedkavé. Človek niekedy zaváha a potom ľutuje.
Nestáva sa vám to?
Mne často...
:)))
(klobúk/hat:C&A, šaty/dress:secondhand, kabelka/bag:Lindex, sandals/sandále:souvenir from France, jewelry/bižú:HM,etnoshop)

-Wild Wild West-

9:35:00 Unknown 4 Comments

Vidiecky štýl je mi srdcu veľmi blízky. Som rodená dedinčanka. Teraz ma ale uchvátila dedina západná. Mexico, Španielsko, Peru, Idiáni, kovboji, kaktusy, klobúky, pončá, flamengo, filmy ako Frida, Vicki-Cristina-Barcelona (W.Allen) , Vtedy na západe alebo Vinnetúovky. Niekedy sa bojím, že môj šatník zrazu bude vyzerať ako požičovňa kostýmov haha .
 Musím sa viac krotiť, ale ide to ťažko.
Navyše ked  veľká časť vecí v obchodoch sa nesie v podobnom duchu.
Posledný júnoví nemecký Vogue, ktorý mám doma obsahuje veľmi pekný editoriál menom LATIN LOVE.  Veľmi ma to nadchlo. Teraz zgúňam všade po dome a hľadám rôzne výšivky a veci, ktoré sú ručne robené. Našla som jednu nádhernú hačkovanú vec ale o tom neskôr ;)

Hudobné typy: Rock The World

16:57:00 Unknown 4 Comments

Leto je síce obdobie festivalov, no ja nikdy nezanevriem ani na koncerty. Ako fanúšik rockovej muziky sú isté veci ktoré si nemôžem nechať ujsť. Veľmi by som si to vyčítala a blýska sa teda na dobré časy! Do nášho východného bloku sem stále prúdi viac a viac rocknrollových legiend.
Kapela Deep Purple má momentálne turné a zastaví sa aj v Českej republike. Čerešnička na torte je, že ako predkapelu si vybrali mojich obľúbených Rival Sons. Dve muchy jednou ranou. Stará a mladá krv na jednom pódiu a obe v tej najvyššej hudobnej kvalite. Dňa 27.10. Ostrava. Určite idem. Asi sa tam rozplačem.
Druhá neuveriteľná vec, ktorá nás čaká je síce ešte dosť daleko, ale dňa  17.02.2016
sa u nás zastaví kapela Motorhead!
Predkapela je Saxon a Girlschool. Som fakt nadšená. :)
Čo ešte stojí za zmienku je aj Joe Satriani 14.10 v Bratislave, 17.11 Whitesnake v Prahe, 15.12. metal queen Doro vo Viedni, alebo 25.3. Udo v Ostrave.
Uvidíme čo povie moja peňaženka, ale investovať peniaze do zážitku je fantastická vec.
Hlavne si treba pozrieť kapely, ktoré ešte fungujú a sú fakt staré. Je to niekedy neuveriteľné, že takýto dedkovia to rozbalia akoby mali práve dvadsať rokov. Už neraz mi padla dole sánka.
Je sa na čo tešiť :)
 

Flower Power maxidress

9:55:00 Unknown 4 Comments

Tieto šaty mi trošku pripomínajú speváčku Joni Mitchell. Celkovo je to taký folkový štýl. Sú veľmi príjemné a dobre sa nosia. Na terajšie teploty a jemný vetrík ideálne. Tieto príjemné teploty mi však spúšťajú môj chronický problém a ten sa volá syndróm studených končatín. Stačí aby teplomer klesol pod dvadsať stupňov a moje ruky a nohy sú ako ľad. Pritom telesne nepociťujem, že by mi bola nejaká extra zima. Bojujem s týmto už od mala ale márne. Vždy to vyrieši len uzavretá obuv, či teplá štrikovaná ponožka. Preto som tentoraz sandále vymenila za členkové semišové čižmičky. Nebolo mi v nich vôbec nepríjemne, sú veľmi tenké.
Budete si hovoriť, že som psycho, ale tieto neznesiteľné horúčavy, ktoré sme mali, sú pre moje telo lepšie. Navyše ani moja pokožka nesvedčí o tom, že by som bola severský typ . Už sa doma smejeme, že by som sa mala presťahovať do nejakej teplej prímorskej krajiny.
More a večné slnko, tam sa cítim doma :) To je liek. Chýba mi dovolenka...
(šaty/dress: HM, taška/bag: Camaieu, topánky/boots: Lefties, okuliare/glasses: Promod)

Jimi Hendrix Tee

11:24:00 Unknown 4 Comments

Mužské tričká ma vždy viac bavili než tie naše. Nič nie je pohodlnejšie ako takéto veľké vrece, do ktorého schováte všetky trable. Toto konkrétne som uchmatla ocinovi. Nebol proti. Kvetované nohavice, ktoré mám na sebe mi prišli k Jimimu úplne vhod. Čo sa týka doplnkov, čím jednoduchší a masívnejší, tým lepší. A spoločnosť mi robil náš kocúr Mick :)
Dnes som pohodlná. Stále prší a prší a nepáči sa mi to...

Denim & Patchwork

9:32:00 Unknown 3 Comments

Nikdy som nejak nemala v láske patchwork, ale človek sa mení a tento klobúk ma dostal v prvej sekunde. Je na ňom super, že je obojstranný a kedže je z látky je aj veľmi mäkučký a nikde netlačí.
Kúpila som si ho na festivale Masters of Rock v ČR za nejakých smiešnych 250 korún.
Sukňu som objavila v second hande, lebo v normálnom obchode je akosi núdza nájsť čistý  denim bez vyšúchancov (technika pieskovania). Navyše tento retro strih úplne žeriem! Pamätám si, že mamina mala podobnú len nad kolená. Topánky by mohli byť viac retro, ale nejaké 70´s kopytá veru nemám. Dúfam, že raz nájdem nejaké v sekáči ;) Zišli by sa. Boogie woogie je jednoducho módny kult. Btw to rádio za mnou používal ešte môj ocino. Dohodli sme sa, že ho môžem zdediť. Zatiaľ ho máme v starej izbe, ktorá slúži ako skúšobňa. Je to fakt pekný dizajn. Som z neho paf!
 Má v sebe zabudovaný aj gramofón :) juhúú.

 

Morning glory, what´s the story....

9:12:00 Unknown 1 Comments

Letné rána si vždy veľmi vychutnávam. Zobudím sa, urobím si nejakú tú hygienu a moje kroky často smerujú práve do záhrady. Vtáčiky vždy čvirikajú a spoločnosť mi robí môj veľmi prítulný kocúrik. Najčastejšie pijem bylinkové čaje. Ten na fotke je robený z byliniek našich stredoslovenských lúk a hájov, ktoré ručne zbieral jeden môj dredatý kamoš. 
Volá sa to Maťkov čaj :)
Kávu nepijem. Býva mi po nej ťažko od srdca. 
No ked sa neviem prebrať, ako náhradu si urobím Darjeeling s mliekom.
Nesmie chýbať kniha, či časopis. Až po tomto asi polhodinovom rituáli nasledujú raňajky.
Väčšinou musia byť sýte, aby sa nestalo, že som už pred obedom hladná.
Raňajky sú základ dobrého dňa :) Väčšinou si zvrtnem praženicu z vajíčok od našich sliepočiek, ktoré chová moja starká :) Dedinské bio vajíčka sú pre môj jazyk slasť.
Ako trávite ráno vy? :)
 

americana

9:27:00 Unknown 1 Comments

Milujem rôzne detaily kombinácií kože a kovu, prírodných materiálov a kameňov, alebo  výšivky či vzory, ktoré vo mne evokujú niečo tradičné a prastaré. Niečo čo sa nás týka už tisíce rokov. Tieto fotky sú síce v štýle divokého západu, no určitým spôsobom sa neodlišujú od slovanskej ozdobnosti. Zdobenie kože, pracky na opaskoch, výšivky alebo hra farieb to je len jedna z mála vecí čo ma napadajú v spojitosti s našou kultúrou.  Asi preto mám k tomu ohromne blízko a vždy ked nájdem fotografie podobného stylingu, tečú mi sliny. ;) Ešte príjemnejšie je zistenie, že občas doma nájdete podobné kusy zabudnuté v starom vreci na povale. :) Recyklácia ma baví....




Shopping

9:03:00 Unknown 4 Comments

Nákupy na dovolenke som obmedzila iba na také maličkosti. Kedže som čakala, že more bude plné mušličiek, bola som sklamaná, že tam nebola ani len jedna. Pláž bola prevažne štrkovo-piesková. Ako náhradu som si kúpila aspoň náhrdelník na šňúrke z riečnych mušlí. Samozrejme bez bižú by som domov ani neprišla, tentokrát som brala všetko v zlatom. Tá biela záclonka to je čelenka do vlasov z nejakého španielskeho obchodíku lacnejšieho razenie, kde som si kúpila ešte šortky a členkové čižmy.
 No a bez mydiel ani na krok ;)
(Olivové, jahodové a mentolové)
Vonia mi od nich celá kúpeľňa. No a Dalí, to proste musí byť ;)


Au revoir France!!!

11:55:00 Unknown 1 Comments

Posledný výber fotiek z dovolenky. Chýba mi ten vzduch, tá nálada aj všetko s tým späté. Na toto miesto (Argelés sur Mer) sa chystáme o rok zavítať opäť. Avšak už na dlhšie a spojiť to aj s výletom do Barcelony, ktorý sme teraz nestihli.  Hlavne ma mrzí, že nám aj pršalo a vtedy sme doslova zabíjali čas po všelijakých obchodákoch, kde boli aj tak všetky handry podobné ako tu, len o dosť lacnejšie a väčší výber. Kebyže prídeme o týždeň skôr, máme aj počasie a stihli by sme aj miestny festival kde hral napríklad Lenny Kravitz či Santana.
Nevadí, aj tak bolo úžasne!
Tak teda Au revoir France!!!
<3