Translate

new in second hand

11:46:00 Unknown 0 Comments

Včerajšie návšteva second handu bola opäť raz úspešná. Mala som trochu čas na autobus, a tak som sa išla pozrieť čo pre mňa majú ;) Bola akcia všetko za 1,70€. Vzorované šaty alá Anna Sui, bavlnená košeľa, kovbojské čižmy a pruhovaný kovový náramok mi vyčarovali úsmev na tvári.  
Šaty si okamžite beriem zajtra do práce. K sidovke (kožený krivák) budú ako stvorené. Rozmýšľam, že by sa mi zišla aj hnedá sidovka z brúsenej kože. Na leto je to taký ten  odľahčenejší typ ako klasická čierna. Hlavne k bielim šatám to pôsobí dosť jemnejšie. V čižmách bol dokonca natlačený papier a na podrážke všetky možné nálepky. Nikto ich teda nikdy nenosil,  zrejme ich vyradili z nejakého obchodu. Potešilo ma to, obnosené topánky moc nemusím....
Pri fotení sa mi po pod nohy plietla aj naša mica, bude asi moja asistentka ;) :)))


DIY -wild child-necklace

14:34:00 Unknown 1 Comments

Vždy ked sa mi nejaká bižutka rozpadla, bolo mi ľúto zvyšný materiál vyhodiť. Preto som si toho nazbierala za roky pomerne dosť. Boli to hlavne korálky. Vyrobiť z nich náhrdelník či náramok je síce tá najprimitívnejšia vec, no čo je na tom najzábavnejšie, že sa stále môžete hrať s rôznymi kombináciami a vytvoriť si tak originál. Ja som volila klasické drevené korálky, muránske sklo, mušle, ale aj kamienky ako tyrkys a lapiz lazuli.
Takže doplnky k plavkám mám už hotové ;) Síce ani a taký festival by neboli zlé.
Najviac ma berie asi ten prvý :)


Bjúty typ

10:24:00 Unknown 3 Comments


Mám pre vás typy s mojou obľúbenou kozmetikou. Nie som nejaký kozmetický maniak, ale rada skúšam nové veci. Niektoré sú u mňa už stálice, niektoré prekvapili na prvý krát.
Navyše ako tak pozerám, každý produkt je pod 10€ 

1. Na kruhy pod očami Alverde Aqua augengel. Chladivý gél, ktorý mi osvieži kožičku pod očami.
2. Na suché vlasy šampón od TONI&GUY . Ak máte vlnité a prirodzené suché, odporúčam.
3. Pleťová maska Avon planet spa-Amazonian Treasures with acai berries......milujem Acai :) vôňu,chuť aj účinky 
4. Manufactura telové mlieko s tmavého hrozna... príjemná vôňa a ľahká konzistencia, dobre vsakuje a nezanecháva mastný film
5. Manufactura krém na ruky s tmavého hrozna..... konkurencia Indulony
6. Rúž Pupa- Miss PUPA velvet matt odtieň číslo 302.......matný oranžový na leto ako stvorený, ružová ma omrzela......navyše neznášam perleťové rúže. Za super cenu a nerozpíja sa.
7.Freeman facial anti-stress dead see mask- skvelá maska pre mastnú pleť, asi najlepšia akú som kedy mala. Toto je už moja druhá tuba. Je to taká tá klasická zelená maska čo sťahuje krásne póry.
Máte skúsenosť s nejakým produktom na fotke? :)

Floral mantra

10:34:00 Unknown 4 Comments

Minulí týždeň bol pre mňa akousi nočnou morou. Moje celoživotné prežieranie si vyžiadalo svoju daň, a celý týždeň sa mi ozýval žlčník. Jasný signál od môjho tela, že už asi stačilo. Priznám sa s mojou postavou nie som až tak spokojná. Ved to vidíte sami. Rici, cici , pici....Vyrastala som na dedine v dome, kde starká vyvárala tučné jedlá a prepchávala ma sladkosťami. Vytvorila mi na cukor nepekný návyk. Bojujem s tým celý život. Momentálne som na diéte a papám samú zeleninu a ryžu a podobné veci, ktoré mi vôbec nechutia. Veľmi to bolí. Cítim stále hlad. Od januára som síce zvolila striedmejší režim, ale posledná návšteva chaty, tam som sa doslova predávkovala. No aby som tu netárala toľko o jedle, fotky sú z nedele. Boli sme prevetrať autá a celý deň sme sa vozili po okolí Bratislavy.  Teplota mi konečne dovolila zobrať si môj sekáčový úlovok v podobe floral kimona (neviem akoby som to inak nazvala). Zvolila som k tomu moje najobľúbenejšie rifle z Manga. Nosím ich skoro stále hlavne do práce. Sú také mekučké a pohodlné. No kvôli toľkej zelenine mi  začínajú  byť veľké. Na jednej strane ma to aj teší, na druhej štve, lebo nenávidím ked mi padajú nohavice. Sťahovať sa opaskom tiež nič moc pocit.  A ozaj mám novú kabelku. Takúto krémovú farbu mám prvý raz v živote. Má zlaté pracky a tak k nej môžem nosiť kopu zlatých doplnkov. Tiež Mango.


(Hat/klobúk:HM, Kimono:Second Hand, jeans/rifle: Mango, bag/kabelka: Mango, Top/tielko:Tezenis, shoes/topánky: second hand, sunglasses/okuliare:Promod)





Domáce vítanie jari

10:25:00 Unknown 4 Comments

Krásne sa nám otepluje a mňa chytajú také stavy, že by som najradšej preorganizovala celý dom. Nejde len o doplnky, ale aj o maľovku alebo výmenu nábytku. Vždy na jar to chce refresh. Pomaličky sa na to chystám a ako inšpiráciu som si kúpila tieto dve knihy .  Interiors by Color- kde je celá farebná škála fotografii interiérov, od bielej až  po čiernu, všetkých možných štýlov a chutí. Kedže som, ako spieva Janko Kuric  ó Vidíéééčáán“  zobrala som si aj Country Hotels, kde sú fotky vidieckych hotelov, a to hlavne hlavne v exotických krajinách. Najkrajšie sú tie v Maroku. Mám veľmi rada orientálne a africké doplnky. Vždy ma nadchnú hlavne verandy a altánky.V F&F Home majú teraz pekné sviečky tohoto štýlu. 
Ja som si zobrala tmavo fialovú :) Vonia celkom príjemne. 
Samozrejme kvetiny do okna, must have ;)
Ako sa na jar staráte vy o svoj domček/bytík ? :) Tiež máte takéto záchvaty?
Aby som však nezabudla..........v prvom rade treba umyť okná :D

Movies: Inherent Vice, Whiplash

22:26:00 Unknown 2 Comments

V poslednej dobe som pozeranie filmov dosť zanedbávala. Pokazil sa mi notebook a tak zrazu nebolo na čom pozerať.  Ešte než sa stala táto katastrofa, som ale stihla pozrieť dva fakt pre mňa pútavé filmy. Prestala som chodiť do kina, lebo posledné roky som len sklamaná. Za predražené ceny totálne nudné braky a umeliny. Staré alebo nezávislé filmy ma zaujmú vždy akosi viac....
Ešte viac ma však dostanú tie, ktoré mi brnknú na strunu. Samozrejme, že téma je jasná.
 Hudba a minulá doba. Mám pre vás dva typy.

Film číslo 1.
Inherent Vice.
Réžia: Paul Thomas Anderson
Myslím, že u nás ho ešte nepredabovali, neviem či vôbec beží  kinách, alebo bežal. Nesledujem to. Pozerala som ho v pôvodnom znení s titulkami. Dej sa odohráva ako inak v Amerike v sedemdesiatych rokoch. Súkromný detektív Doc Sportello sa zapletie do tajomného prípadu. Jedná sa o zmiznutie ľudí a Doc sa pokúša  vyriešiť tieto záhady, ktoré ho vtiahnu ako inak do problémov. Všetko sa točí okolo gangu, ťažkých drog, a nekalého obchodu losangelskej polície.
Film sám o sebe je veľmi dlhý (149min), ja osobne by som ho o pol hodinu skrátila. Režisér asi zámerne potreboval vystihnúť celú tú dobu v spomalených húličských dialógoch.
Nemám mu to za zlé :) Potešilo ma najmä obsadenie Owena Wilsona a kostýmové prevedenie, ktoré je na jednotku !!!
Trailer TU


Film číslo 2.
Whiplash
Réžia: Damien Chazell
 Toto bol jeden z najnapínavejšich filmov, aké som kedy v živote videla.
Rozpráva príbeh o mladíkovi  menom Andrew, ktorého métou  je stať sa najlepším jazzoým bubeníkom. Jeho túžba sa však zmení na akúsi posadnutosť a okrem potu potečú nielen nervy, ale  aj slzy a krv. Andrew sa ocitne v hudobnej škole pod vedením  prísneho despotického učiteľa jazzu, a vznikne tak veľmi napínavý príbeh, pri ktorom sa vám nebude chcieť ísť ani na záchod.
Viac už nejdem prezrádzať. Určite si to pozrite. 
Celý deň potom mi v hlave šlapali jazzové rytmy. 
Trailer TU




Instagram 01.

17:38:00 Unknown 4 Comments

Ahojte :)
Práve si užívam Veľkonočné prázdniny na severe Slovenska na Kysuciach. Je tu naozaj krásne. Každú chvíľu sneží a trošku si pripadám ako keby sme išli oslavovať Silvester.
Takýto oddych v kruhu priateľov je balzam na nervy. Najradšej by som tu zostala ešte daľší týždeň...
Fotky na Instagrame sa mi zbierajú, tak som vybrala tie najobľúbenejšie. Hlavne vyšívanú sukňu, pri ktorej som fakt zaváhala a nespýtala som sa ani len na cenu. Toto ma bude mrzieť do konca života.
A ešte strieborné sako, ktoré čaká už len na lepšiu teplotu. Majte sa krásne a užite si pracovné voľno a kopec jedla ;)




The Doors

8:00:00 Unknown 3 Comments

Minulý týždeň bol pre mňa náročný, no nakoniec ho zakončila veľmi príjemná nedeľa.
V Starej Tržnici v Bratislave sa konala menšia fashion show recyklovanej módy (spomínala som tu). Za účelom tejto akcie bolo upozorniť na stále narastajúci tlak a nepriaznivý vplyv konzumu v oblasti textilného priemyslu. Vyzbieralo sa množstvo vyradeného oblečenia, ktoré prešili mladí dizajnéri na nové kreatívne kúsky. 
Nebudem klamať. Niektoré modeli ma oslovili, niektoré vôbec. 
Išla som sa tam pozrieť s Mischel Warenits, ktorá výsledné diela aj fotila.
Okrem toho stihla aj mňa za čo jej veľmi pekne Ďakujem.
Na moje veľké prekvapko tam bola aj Mafin. Charizmatická osôbka :). Všetky tri sme potom zamierili do sekáča a neodišli sme na prázdno ;) Ja som z radosťou vyskúšala moje nové šaty.
Vtedy ešte nesnežilo, ako včera ,ale nechcela som riskovať, tak som si zobrala aspoň leteckú bundu. Tieto chaotické premeny teplôt sú nevyspytateľné. 
Viac fotiek na FB stránke.
https://www.facebook.com/hardrockrepublicablogbymagicmantra
ps: nie nemám parochňu, iba som si vyžehlila vlasy a bolo vlhko...... a ja ich mám ako drôty 
Hat/klobúk-Dress/šaty:HM
Aviator jacket/ bunda: Mango
Purse/listovka-Boots/ čižmy:second hand