Translate

⋙⨁⋘➳ ritual ➳ ⋙⨁⋘

11:16:00 Unknown 6 Comments

Popíjať si domáci mätový nápoj, počúvať pri tom Led Zeppelin a oddávať sa jarným lúčom v spoločnosti Mischel Warenits bolo viac než príjemné.Všetko to zachytil jej prastarý Zenit. 
Vidiecka atmosféra a vôňa trávy. To ma naozaj baví.....
 Zvyšné fotky už zajtra :)
jewellry by  čarbičková

Smells like teen......

11:40:00 Unknown 1 Comments



Výber toho správneho parfumu je pre mňa vždy dilema. Všetky mi totiž voňajú na jedno kopyto. Sú ružové, sladké, navzájom sa akoby ,,fejkujú´´ a ich vôňu si ľahko pomýlite s tou z drogérie.
Často krát ma viac oslovujú mužské vône. Sú síce ťažšie, ale na ženskej pokožke zahrá vždy tá druhá zložka -ľahšia. Mám rada vôňu ako je myrha, pižmo, pačuli alebo santalové drevo.
 Všetko čo pripomína orient a exotické krajiny. Predstavím vám moju mini zbierku:

Moja ,,mužská´´ alebo skôr unisex voľba číslo 1.  je toaletná voda D&G-1 Le Bateleur. Táto ľahká svieža vôňa mi vydržala už druhé leto. Ja osobne v tropických teplotách nikdy nesiaham po silných vôňach. Vtedy ma otravujú.  Le Bateleur 1 patrí medzi 5  vôní z kolekcie D&G Anthology. Každá z týchto vôní je propagovaná celebritami ako Naomi Campbell, Eva Herzigová, Claudia Schiffer, Noa Mills,  Fernando Fernandes a pre číslo 1 je to Tyson Ballou. Le Bateleur doslova očarí svojou romantickou a neskutočne zmyselnou vôňou. Vôňa svojho nositeľa štylizuje do úlohy dokonalého zvodcu...... tentokrát som ale zvodkyňa ja. 8-) hahah

Thierry Mugler-Angel číslo 2. je moja srdcovka. Táto kontroverzná vôňa pôsobí na ľudí bud veľmi pozitívne, alebo veľmi negatívne. Nič medzi tým. Mňa dostala na prvý krát a už sa jej asi nikdy nevzdám. Vôňa čokolády, s prímesou karameliek. Pripomína mi niečo dávne z detstva. Cukríky, detský púder a podobne. Vôňa je síce sladká, ale nie takým tým typickým spôsobom. Má fakt zvláštne zloženie. Používam ju skôr na nejaké večerné akcie.

Hlava

melón, mandarínka, jazmín, cukrová vata, kokos, škorica, bergamot

Srdce

konvalinka, červené bobule, med, orchidea, marhuľa, ruža, broskyňa, černice, jazmín, slivka

Základ

ambra, fazule tonka, karamel, pižmo, čokoláda, vanilka, pačuli

Číslo 3. Dior-Fahrenheit je síce parfum môjho priateľa, ale moje neustále obdivovanie tejto klasiky ma sem tam núti si ho nastriekať na predlaktie a čuchať ho do bezvedomia :D Toto je tak zvláštna vôňa. Je v nej niečo teplé a príjemné, jej základ tvorí céder, koža a santalové drevo.  Na mužskej koži pôsobí fakt sexy. Ak by ste kupovali partnerovi nejaký parfum, skúste práve toto. Nebudete ľutovať. Nič tuctové ani prehnané...
Číslo 4 a 5 ťažko definovať. Tieto malinkaté flakóniky mi priniesol otec z Ománu. Nebol k nim ani len letáčik či  názov.  Používam ich hlavne po sprchovaní, ked si nakvapkám pár kvapiek do dlane a rozotriem po celom tele. Je to osvieženie tela aj mysle. Môžu sa naniesť aj do končekov mokrých vlasov. Na moje prekvapenie vôňa nevyprchá tak skoro ako som si myslela. Ak by som mala definovať, ako vlastne voňajú, povedala by som, že sú podobné vôňam vonných tyčiniek . Sú také éterické, cítiť tam kvety a rôzne dreviny a koreniny. Dala by som ruku do ohňa za to, že je v tom pačuli. Ak by ste boli na dovolenke a navštívili trhoviská v malom strednom východe , nebojte sa kúpiť si tieto olejčeky. Sú famózne. Na moje prvopočiatkové obavy nespôsobujú kožné problémy ani fľaky. V zime ich vyskúšam aj do aroma lampy. :) 
Aká vôňa naposledy dostala vás? Podeľte sa o to, som zvedavá! :))

Tulln

12:48:00 Unknown 4 Comments

 Tento víkend bol pre mňa mimoriadne zaujímavý. 
V najnudnejší deň alias v nedeľu sme sa rozhodli ísť pozrieť na jednu výstavu veteránov nedaľeko do Rakúska. 
Moje očká a srdce opäť zaplesali  nad americkými 7 metrovými ,,lodami´´ :D .
 Prvý krát som videla na živo Lincoln, Thunderbird a Oldsmobile. 
Ten dizajn už neprekoná asi nič. 
Na moje prekvapenie medzi stánkami s haraburdami na staré autá sa našli aj veci v ktorých sa bŕľam veľmi rada. 
Boli to hlavne staré rádia, gramofóny,obrazy, dekorácie, kusy nábytku, kožené tašky ale aj šperky, ktoré boli  bohužiaľ dosť drahé. 
No aspoň sme si urobili radosť novými plechovými tabuľkami , ktoré už som aj stihla zavesiť doma na stenu :) ( úplne posledná fotka).
Rock n Rooooooooooooooooooooll !:)
<3 <3  <3


आपके मित्र का शर्ट (boyfriend shirt)

20:10:00 Unknown 0 Comments

Moje zlodejské vlastnosti vždy vyplávajú na povrch, ked mi dojde inšpirácia.
Opäť to schytala priateľova košeľa a dlho predlho som nevedela s čím nosiť moje prastaré ,,psáničko´´ -no teraz to už viem......oba úlovky sú zo second handu, dokonca aj pieskové lodičky Zara.  Tá košela vo mne evokuje zlaté 70´s. Zlaté doplnky v kombinácii s farbou zeme na mňa pôsobia príjemne. Naša autoturistika sa tentokrát premenila na ,,pešibus´´ po starom meste. Milujem staré budovy a zašité uličky. Tie som mala rada aj doma v Banskej, ale tam ich bolo podstatne menej...
Dnes som absolvovala prvý fotoshoot s Mischel Double W (mischeldoublew.blogspot.com). Môžete sa tešíť na super farebné fotky zo Zenitom. Juhúú :)

( shirt/košeľa-purse/psáničko-shoes/lodičky-all second hand, nohavice/pants: Tally Weijl, okuliare/glasses: Promod, Jewellry/bižú: Mango, Gate )

ROCK&ROLL

12:15:00 Unknown 2 Comments

Západ slnka a jeho svetlo býva teraz naozaj čarovné. 
Skoro každý večer si s priateľom robíme autoturistiku.
Posledné týždne či dni ešte môžem nosiť členkové čižmy a  kedže sú kožené nie je mi v nich nepríjemne teplo. Možno ako ked si dáte tenisky :) 
Za chvíľu ich vymením za sandále, alebo otvorené ankle boots .
Strapcová bunda je môj dávny sekáčový úlovok. Veľmi ťažko sa kombinuje. Koža je dosť hrubá a ťažká, nie je to ako tie novodobé tenké kožáčiky čo majú 5 deka a po roku nosenia po rukávoch malé dierky či natrhnutý zips (vlastná skúsenosť). Toto je stará poctivá koža, ktorá sa len tak nezničí.Ten materiál má čosi do seba. Ked som ju kupovala bol na nej ešte štítok ,,$ 55´´ .
 Takže typujem, že cestovala zo sekáčov do sekáčov :D 
Ktovie komu patrila, nosila ju žena? muž ?. 
Páčia sa mi príbehy vecí, ktoré sú z neznáma.
Môžem potom o nich fantazírovať :))
( top/tielko: DIY-kenvelo, opasok/belt: second hand, šortky/shorts-H&M, boots/čižmy: asos, leather jacket/bunda:second hand, jewellry/bižú: H&M,afrika.sk,tattoo studio berserker, pierko ako naušnica-DIY)

foto: Plávka M.

I * Porno

11:46:00 Unknown 0 Comments

ignoruj všechna možná pojetí a možnosti –
ignoruj Beethovena, pavouka, Faustovo věčné zatracení –
jen do toho, kamaráde, jen do toho:
dům, auto, břicho plné fazolí
plať daně
šukej
a jestli nemůžeš šukat
soulož.
vydělávej peníze, ale moc se
nenadři – ať platí někdo jiný
abys to dokázal – a
moc nekuř, ale pij tolik, aby sis
odpočinul, a
nelez na ulici
fakt pořádně si utírej zadnici
používej spoustu toaletního papíru
je známkou nevychovanosti dávat lidem najevo, že sereš
nebo žer bys tím mohl být cítit
kdyby sis nedával pozor
( Bukowski )

brave heart

9:19:00 Unknown 1 Comments

Kontrasty. 
Socialistická architektúra a divoký západ. V skutočnosti netuším v ktorom režime žijeme naozaj. Na oko západ- vo vnútri socík ? Alebo naopak ?
 Nebola som iskrička a nepamätám si 1. májové sprievody.  
Najhrubší komunizmus ma jednoducho obišiel.
 Prišla som na túto planétu v roku 1992 ked naším rodičom sľubovali......
Ale ked sa zamyslíte zlaté časy sú práve teraz a práve v tejto chvíli.........o 10 rokov budeme spomínať ako nám bolo dobre......vždy sa takto spomína :) 
Minulosť je s pohľadu prítomnosti pozitívna.
A ja budem spomínať, aké krásne farby mala ,,táto deka z Mexika´´ a aká som bola mladá.....
..síce mladosť je vraj psychický stav a nie telesná schránka ....hmmm 

(tielko-asi Gate,rifle-HM,opasky-frajerov,Gate, topánočky: Topshop, krásna deka alias pončo: frajerova, bižú: Six,HM,etnoshop,suveníry z dalekých krajín+DIY, pierko vo vlasoch-našla som :D)